rex.dir.bg

 
rex.dir.bg

REX
REX2
TOP 10
ТОРЕНТИ
МУЗИКА
ВИДЕО
СНИМКИ
TV-ONLINE
ПОЩИ
СМЕШНИ
ПОЛЕЗНИ
СОФТУЕР


ЗА КОНТАКТИ НОВИНИ ПРЕДЛОЖИ И СПЕЧЕЛИ РЕКЛАМА

НОВИНИ / SVIAT

Вземи в gLOG
21 Март 14, 19:51 / Автор: DNES
Путин подписа закона за приемане на Крим и Севастопол в Русия
Путин подписа закона за приемане на Крим и Севастопол в Русия С това правната процедура по присъединяването им завърши

Руският президент Владимир Путин подписа закона за ратифициране на договора за приемане на Крим и Севастопол в Руската федерация, предадоха световните агенции.

Путин подписа и закона за създаване на два нови субекта на РФ - Република Крим и града с федерално значение Севастопол. С това правната процедура по присъединяването им към Русия завърши. 

По-рано днес руският парламент одобри окончателно ратификационния договор след гласуване в горната камара, Съвета на Федерацията.

 
На церемония в Кремъл, предавана на живо по руската държавна телевизия, Путин нарече приемането на Крим в Русия забележително събитие.

Руският президент подписа указ за назначаване на Олег Белавенцев за негов пълномощен представител в новосъздадения Кримски федерален окръг. С друг указ той разпореди празничен салют в Москва, Симферопол и Севастопол.

Путин прикани депутатите от двете камари на руския парламент да работят активно за приемането на Крим и Севастопол в състава на федерацията. 

Присъединяването на стратегическия черноморски полуостров към Русия не е признато от международната общност, според която той остава част от Украйна. 

Съединените щати и Европейският съюз наложиха санкции на Русия в отговор на анексията на Крим.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9841