rex.dir.bg

 
rex.dir.bg

REX
REX2
TOP 10
ТОРЕНТИ
МУЗИКА
ВИДЕО
СНИМКИ
TV-ONLINE
ПОЩИ
СМЕШНИ
ПОЛЕЗНИ
СОФТУЕР


ЗА КОНТАКТИ НОВИНИ ПРЕДЛОЖИ И СПЕЧЕЛИ РЕКЛАМА

НОВИНИ / TEHNOLOGY

Вземи в gLOG
21 Март 14, 19:47 / Автор: DNES
Компютрите "Правец" се завръщат на пазара до месец?
Компютрите "Правец" се завръщат на пазара до месец? Очаква се през април да бъдат пуснати 1000 лаптопа от родната марка

Връщането на пазара на българската марка компютри "Правец" може да стане до месец. През април е планирано да бъдат пуснати в продажба първите хиляда бройки от лаптопите. Те ще се продават на сайта на производителя.

Зад pravetz.bg стои фирмата за почистване на преносими компютри "Лаптопклийн", чийто собственик е Бойко Вучев. Всички компоненти за компютрите ще се доставят от Тайван, а сглобяването ще става у нас.

Първоначалните планове бяха до края на миналата година лаптопите да се появят на пазара, но тестовата фаза на прототипите се проточи във времето, което измести пуска с няколко месеца.

Друга промяна има и при операционната система. Идеята беше тя да бъде собствена марка "Правец ОС", но първите лаптопи ще бъдат с инсталирана версия Windows 8.1 на Microsoft, като една от причините за забавянето е дългата разработка и тестване на местната платформа. Концепцията на преносимите компютри включва те да са съвместими с различни операционни системи, но поради липсата на ресурс този процес най-вероятно ще става поетапно.

На сайта е описано, че лаптопите ще могат да работят освен с Windows 8 и "Правец ОС" също и с Android, Chrome OS, Solaris и Windows 7. Новите машини ще са с най-мощния модел процесори i7 на Intel.

Ще разполагат с три вариации, като разликите в тях ще са оперативната памет, която ще бъде между 4, 8 и 12 GB RAM, и дисковото пространство. Тези характеристики ще определят и цената на устройството, която ще бъде под 1000 лв.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.2786