rex.dir.bg

 
rex.dir.bg

REX
REX2
TOP 10
ТОРЕНТИ
МУЗИКА
ВИДЕО
СНИМКИ
TV-ONLINE
ПОЩИ
СМЕШНИ
ПОЛЕЗНИ
СОФТУЕР


ЗА КОНТАКТИ НОВИНИ ПРЕДЛОЖИ И СПЕЧЕЛИ РЕКЛАМА

НОВИНИ / KRIMI

Вземи в gLOG
21 Март 14, 19:39 / Автор: DNES
Стрелецът от Лясковец прикован на легло с белезници и каишки
Стрелецът от Лясковец прикован на легло с белезници и каишки Съдът остави в ареста Петко Петков

Апелативният съд във Велико Търново потвърди мярката "задържане под стража" на Петко Савов Петков от Лясковец.

53-годишният мъж с психически проблеми уби спецполицай и рани други трима по време на акция за задържането му пред неговия дом миналия петък. 

След стрелбата прокуратурата повдигна обвинение на Петков за умишлено убийство на полицай.

На 17 март Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на стрелеца. 
Защитата обаче обжалва и поиска по-лека мярка "домашен арест".

 
Според адвоката Димитър Димитров здравословното състояние на Петков не му позволява да избяга или да се укрие, оръжията, съхранявани в дома му, са иззети, а информация за други липсва. 

Според защитника обвиняемият Петко Петков е прикован към болничното легло с белезници на ръцете и каишки на краката, което нарушава човешките му права. Стрелецът от Лясковец беше опериран заради получените огнестрелни рани при акцията по обезвреждането му.

 

Адвокатът е посещавал обвиняемия в болницата общо три пъти. По думите му стрелецът се чувства добре, надига се от леглото и говори нормално. Защитата няма данни Петков да е буйствал в лечебното заведение. Адвокат Димитров посочи, че обвиняемият не осъзнава какво точно е сторил и постоянно питал за майка си

Прокурорът Свилен Цветков обаче беше категоричен, че мярката "задържане под стража" е законосъобразна и припомни, че Петков с обвинение за тежко умишлено убийство и наказанието, което се предвижда, е от 20 до 30 години лишаване от свобода и доживотен затвор. 

Обвинението цитира свидетелски показания на децата от СОУ"Максим Райкович" за заплахи, отправяни към тях от Петко Петков, чието жилище се намира срещу училището.

Предвид високата степен на обществена опасност тричленният състав на Апелативния съд, председателстван от съдия Бончо Бонев, потвърди мярката "задържане под стража", постановена от Окръжния съд във Велико Търново.

Решението не подлежи на обжалване.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0508